Friday, June 10, 2011

Võrgustikuprojekt toetab õpetajate professionaalset arengut


9.märtsil kogunesid  Paide rõõmsasse omanäolisse PAIde lasteaeda Järvamaa lasteaednikud. Hea Alguse Järvamaa piirkonnapäevale.
Direktor Uuve Jakimaineni eestvedamisel oli kohale tuldud 16 lasteasutusest.
Huviliste hulgas oli nii Hea Alguse rühmade esindajaid kui ka uusi uudistajaid .
Põhiteemaks kujunes õppekava rakendamine ja õpetajate omavaheline koostöö.
Õppekava rakendamise osas leiti, et hea idee on rohkem kaasata lapsi otseselt nädala teema kavandamisse.

15.märtsil toimus järjekordne Hea Alguse piirkonnapäev  Tartumaal Kõrveküla lasteaias.
Vestlusringis arutati, mida tähendab lapsekeskne õppekava ja kuidas seda rakendada.
Tutvuti ka Kõrveküla lasteaia Hea Alguse rühmade tööga.
Võrgustikutöö osas sooviti  rohkem omavahel suhelda, kogemusi ja ideid vahetada.

22. – 23. märtsil jõudis lõpule Keilas algklasside õpetajaile koolitus “Hea õpetamise võimalused I ja II kooliastmes”.  Kolme kooli liitumise järel tekkis Keila Hariduse Sihtasutusel idee tutvuda lapsekeskse metoodikaga lähemalt. Varem olid Hea Alguse klassid Kaja Olenko eestvedamisel juba olemas Keila SOS Lasteküla koolis.
.
30.märtsil toimus koolituspäev algklassiõpetajatele, kus keskenduti  laste huvi ja õpimotivatsiooni äratamisele ja hoidmisele.

19.aprillil HA võrgu seminar- nõupidamisel tegi MTü Hea Algus tegevjuht ja projektide eestvedaja Liivi Türbsal vahekokkuvõtte võrgustikutöö ja väärtuskasvatuse projektidest, mis väga hästi toetavad üksteist.
Tänu võrgustikuprojektile on tõusnud huvi Hea Alguse lapsekeskse metoodika rakendamise vastu.  Kursuse “Lapsekeskne metoodika lasteaias” koolitusgruppidesse
on tulnud juurde õpetajaid ja lasteasutuse juhte, kes osalesid piirkonnapäevadel,  nii Raplamaalt, Harjumaalt, Ida-Virumaalt kui ka Tartumaalt.
Tarbijakaitseameti töötaja Helena Hansen esines tarbijahariduse teemal. Tarbijaharidus on suuresti seotud valikute õppimise ja väärtustega.

20.aprillil lõppes Türil korraldatud algklasside õpetajate koolitus Tartus, kus tutvuti Hea Alguse klasside tööga Tartu Kivilinna Gümnaasiumis Elma Piirimägi klassis ja Tartu Kesklinna Koolis Sirje Paroli juures. Jällegi kord nenditi, et oma silm on kuningas ning alati ei pea hea õpetamise praktikat väljaspoole Eestit minema kaema.

20. -21. aprillil toimusid Pärnus Hea Alguse õppepäevad “Mäng ja õppimine – Hea Alguse kogemused lapsekeskse metoodika rakendamisel”. Läbiviijaiks olid  Hea Alguse praktikarühmade õpetajad Merike Lillo ja  Maret Melts. Nendel ilmus hiljuti ka raamat “Täna tuleb tore päev”( vt.www.heaalgus.ee).

No comments:

Post a Comment